„Златен медал“ од новинарите за Данела Арсовска за нетранспарентност

„Златен медал“ од новинарите за Данела Арсовска за нетранспарентност

Неколкумина новинари со кои разговараше Мета.мк во однос на транспарентноста на инститруциите годинава, изјавија дека колку Владата е подолго на власт толку понетранспарентни стануваат институциите. Најголемиот дел од нив се согласија дека на прво место по нетранспарентност е Град Скопје, од каде речиси никогаш не се добива одговор на новинарски прашања

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …