Германија ја менува мигрантската политика, Шолц ги заостри правата

Германија ја менува мигрантската политика, Шолц ги заостри правата

Членовите на централно-левичарската коалиција на Шолц го поздравија договорот за миграција и азил во Германија, опишувајќи го како голема пресвртница, додека конзервативната десница го опиша договорот како мал чекор во вистинска насока

Прочитајте повеќе

Германскиот канцелар Шолц

Зошто Шолц не може да распише нови избори како Макрон?

Претседателот на Франција, Емануел Макрон по европските избори распиша вонредни избори за францускиот парламент. Во …