Гир и Маричиќ по европскиот извештај – се бараат реформи и поддршка за уставни измени

Во минатото сме имале и полоши и подобри извештаи, но не сме можеле да одиме напред. Преговорите се почнати, прашањето е дали ќе одиме понатаму. Дали ќе одиме во наредна фаза ќе зависи само од уставните измени, рече вицепремиерот Маричиќ, додека евроамбасадорот Гир побара реформи во интерес на граѓаните

Прочитајте повеќе

Ковачевски нема да има средба со Лавров

Премиерот Ковачевски истакна дека секоја земја на свој начин испраќа порака за неоправданата агресија на …