Гори галијата од „Скопје 2014“ спроти „Холидеј Ин“

Гори галијата од „Скопје 2014“ која се наоѓа спроти хотелот „Холидеј Ин“ на кејот на Вардар. Во моментов пожарникарски екипи пристигнале на терен и почнале да го гасат пожарот. Засега останува неизвесно е од што тој е предизвикан.

Кога беше во функција, во овој објект имаше ресторан, но долго време веќе не е во употреба. Инаку ова не е прв пат да има пожар во истиот брод, истото се случило и пред две години, а Град Скопје во периодот на градоначалникот Петре Шилегов започна и процедура за рушење на оваа галија.

Прочитајте повеќе

Бочварски: Инвестираме 20 милиони евра за изградба на патниот правец Извор – Гарски Мост, ги поврзуваме Дебар и Кичево

Претседателот на Владата, Талат Џафери, министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, заменик министерот за …