ИН МЕМОРИАМ: Почина Илија Велкоски – Ѕаната

На 73-годишна возраст, синоќа во Прилеп почина историчарот на уметност, Илија Велкоски – Ѕаната.

Ѕаната беше истакнат општествено-политички работник и исклучителен познавач на културно-историското наследство на Прилеп и Македонија.

Тој беше долгогодишен директор на Завод и Музеј – Прилеп и на ЦК „Марко Цепенков“, а извесен период беше и член и претседател на Советот на општина Прилеп.

Во последните години од својот живот, Илија Велкоски – Ѕаната се наоѓаше на чело на Општинската организација на Сојуз на борци – Прилеп.

Прочитајте повеќе

Нема да пораснат платите на функционерите, пратениците на СДСМ ќе поднесат законски измени за намалување на коефициентите

Изјава на претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски: „Најдовме уставно издржано решение со кое нема да …