пензионери пензии

Исплатата на пензиите започнува во понеделник, 31 октомври

Исплатата на октомвриските пензии ќе започне во понеделник, 31 октомври и ќе се изврши во четири групи гогласно висината на пензијата, и тоа според следниот распоред:

  • За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши во понеделник, 31.10.2022 година;
  • За пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата да се изврши во вторник, 01.11.2022 година;
  • За пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата да се изврши во среда, 02.11.2022 година и
  • За пензии со висина над 18.001 денари, исплатата да се изврши во четврток, 03.11.2022 година.

Прочитајте повеќе

медицина лекар

Влада: Веднаш после изборите ќе се подготват законски решенија за уредување на правата и одговорностите на специјализантите по медицина

На вчерашната 15-та седница, Владата ја разгледа Информацијата од Министерството за здравство, во врска со …