Избори во Словачка: Има ли опасност од втора Унгарија?

Избори во Словачка: Има ли опасност од втора Унгарија?

Изборите во Словачка се сметаат за тест за нејзината верба во либералната демократија и прозападната надворешна политика. Две партии, според анкетите, се рамо до рамо. Кој и да победи, формирањето влада ќе биде тешко.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …