Изложба на Зоран Кардула

Изложба на македонскиот уметник Зоран Кардула во Тирана

Бројни гости од Тирана, од јавниот и од културниот живот, дипломати од повеќе земји, од Германија, Јапонија, Велика Британија, од Франција присуствуваа во Македонскиот културно-информативен центар во Тирана на отворањето на изложбата на Зоран Кардула. Делата на еден од најреномираните македонски современи уметници, графички
дизајнер кој веќе 20 години ја привлекува јавноста со својата естетика и актуелност, добија нова потврда на својата вредност, што се манифестираше со реакциите на публиката. Специјалитетот, крушевски локум и атмосферата со DJ Узун Баба беа дел од автентичноста на вечерта за што се погрижија директорот на Македонскиот КИЦ, Златко Ориѓански и уметникот Кардула. Изложбата ќе биде отворена следните неколку месеци.

Прочитајте повеќе

МТФ „Војдан Чернодрински“:„Црна дупка“ на театарот „Антон Панов“ од Струмица најдобра претстава, седум награди за „Иванов“ на МНТ

МТФ „Војдан Чернодрински“:„Црна дупка“ на театарот „Антон Панов“ од Струмица најдобра претстава, седум награди за „Иванов“ на МНТ

Претставата „Црна дупка“ во режија на Љупчо Ѓоргиевски на Театарот „Антон Панов“ од Струмица ја …