Изминатата недела во Прилеп имало 407 новозаболени од коронавирус

Изминатата недела во Прилеп имало 407 новозаболени од коронавирус

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 15 до 21 март 2021 година, како и вкупни бројки на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 15 до 21 март, во општина Прилеп имало 407 новозаболени од коронавирус;
  • Од последици на коронавирусот починале 23 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 940, од кои 118 се наоѓаат на болничко лекување, 707 на домашно, а 115 се лекуваат во дневната болница;
  • Вкупниот број на заразени од вирусот изнесува 6.529;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починале 307 лица.

Прочитајте повеќе

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Прв работен ден за новата Влада – резултати или само ротација на кадри?

Новата власт, која најавува видливи резултати, економијата и животниот стандард на граѓаните ги стави меѓу …