Јужна Кореја ќе го забрани производството и продажба на кучешко месо

Јужна Кореја ќе го забрани производството и продажба на кучешко месо

Според предлог-законот, колењето, одгледувањето и продажбата на кучешко месо за човечка исхрана ќе биде незаконско од 2027 година и ќе биде казниво со 2-3 години затвор. Не се предвидени никакви казни за јадење кучешко месо

Прочитајте повеќе

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Страв и фрустрација во Иран по нападот врз Израел

Светските лидери го осудија големиот ирански напад врз Израел, а многу Иранци се загрижени дека …