Како функционираат онлајн шопинг измамите: Ви продаваат погрешен производ, а потоа ве блокираат

Како функционираат онлајн шопинг измамите: Ви продаваат погрешен производ, а потоа ве блокираат

Стотици луѓе во групи на социјалните мрежи раскажуваат негативни искуства со продавници кои ги наоѓаат на интернет. Фејсбук групата во која луѓето се жалат на онлајн измами достигна над 64 илјади членови, а таму можат да се видат најразлични искуства на измамени граѓани. Но, шемата, во принцип, се сведува на истото

Прочитајте повеќе

Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Обвинителство: Врховниот судија Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Јавен обвинител предложи притвор само за првоосомничениот кој е затекнат при извршување на кривичното дело, …