Судење на „Граѓани на Рајхот" поради планови за државен удар

Судење на „Граѓани на Рајхот” поради планови за државен удар

„Граѓаните на Рајхот” сакаат хомогено општество, без странци. Нивни поддржувачи се обвинети дека во 2022 година планирале државен удар во Германија и заради тоа сега им се суди.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Норвешка, Ирска и Шпанија најавија признавање на Палестина

Норвешка, Ирска и Шпанија најавија признавање на Палестина

Официјалното признавање на Палестина како самостојна држава од страна на трите европски земји треба да …