„Катастрофата“ на Палестинците: Што значи „Накба“?

„Катастрофата“ на Палестинците: Што значи „Накба“?

Палестинците ширум светот одбележуваат „Накба“ (катастрофа), ден кога нивните претци во 1948 година биле присилени да ги напуштат своите домови.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Ќе го урнат ли Мицкоски и Мицотакис Преспанскиот договор

Ќе го урнат ли Мицкоски и Мицотакис Преспанскиот договор

Добра волја за пошироко толкување на Преспанскиот договор нема ниту партијата која ќе го предводи …