лов орка

Китовите орка со неверојатен начин на ловење фоки (ВИДЕО)

Китовите орка користат неверојатни тактики за ловење фоки кои се заштитени со сплавови од мраз.

Познато е дека само околу 100 орки во светот ја користат оваа извонредна техника.

Погледнете го видеото и видете го ова чудо на природата.

Прочитајте повеќе

Зарина Првасевда

Зарина Првасевда ја пее „Билбил пее во планина“ на врвот Пелистер (ВИДЕО)

Уживајте во неверојатната изведба на Зарина Првасевда, која ја  пее „Билбил пее во планина“ на …