Ќе добие ли Србија свој Прибе за решавање на политичките тензии по изборите?

Ќе добие ли Србија свој Прибе за решавање на политичките тензии по изборите?

Оваа комисија што би била формирана од ЕУ треба да го обезбеди исполнувањето на условите за нови избори што би се одржале во Србија. Во опсежната анализа на Н1 се вели дека во случајот со Србија треба да се примени нешто слично што веќе беше направено во Македонија во 2015 година

Прочитајте повеќе

Парламентарни избори во Хрватска како вовед во „суперизборната година“

Парламентарни избори во Хрватска како вовед во „суперизборната година“

Во Хрватска денеска (17 април) се одржуваат редовни парламентарни избори на кои право на глас …