Ќе се вработуваат лектори во државните институции, изгласан Законот за употребата на македонскиот јазик

Инспекторат за употреба на македонскиот стандарден јазик е телото кое ќе врши инспекциски надзор над примената на законот

Прочитајте повеќе

Средба Битиќи – Смит: Обединетото Кралство и Северна Македонија имаат одлични економски односи и голем потенцијал за развој

Заменик-претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи …