„Компетитивната авторитарност“ на Александар Вучиќ

„Компетитивната авторитарност“ на Александар Вучиќ

„Натпреварот е додуша дозволен, но победникот однапред се знае“, ја опишува ситуацијата во Србија „Ноје цирхер цајтунг“. Австриски „Стандард“ пишува за „поддршката од Унгарија, Русија, но и САД на режимот во Белград.“

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Германски медиуми: Изненадување – Милановиќ против Пленковиќ

Германски медиуми: Изненадување – Милановиќ против Пленковиќ

Германските медиуми штуро ја проследија кандидатура на Зоран Милановиќ за премиер. Но, нагласуваат дека Милановиќ …