Комунистичката Партија на Македонија

Комунистичката партија на Македонија ja одбележа 81-годишнината од формирањето

На 19.03.2024 година, по повод 81-годишнината од формирањето на Комунистичката Партија на Македонија, Сојузот на борците на НОБ од Тетово заедно со Н.У. Музеј на тетовскиот крај, придружени од општествени организации од Тетово, претставници на политички партии од РС Македонија, положија свежо цвеќе пред споменикот на Јосип Броз Тито, во дворниот простор на куќата на семејството Јовановци во Тетово.

По тој повод беше одржан и историски час, со што беше свечено одбележан јубилејот на овој значаен датум од нашата историја.

Прочитајте повеќе

цук пожари

Во изминатото деноноќие регистрирани 22 пожари на отворено, осум сè уште се активни

Вкупно 22 пожари на отворено биле евидентирани во последното деноноќие, а од нив утрово се …