Ковачевски: Само со членство во ЕУ се можни суштински промени во македонското општество

Ковачевски: Само со членство во ЕУ се можни суштински промени во македонското општество

Продолжувањето на патот кон Европската унија и усвојување на европските стандарди е единствениот начин за големи, суштински и темелни промени во македонското општество. – порача претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски на денешниот граѓански собир на кандидатот за претседател, Стево Пендаровски.

Работевме во услови на најголема економска и енергетска криза. И како вистински социјалдемократи никого не оставивме сaм. Силно ги поддржавме граѓаните и компаниите во време на повеќе кризи со 2,6 милијарди евра. Ги зголемивме платите и пензиите на историски највисоко ниво досега. Но јас знам дека се уште е тешко. Не живеам во заблуда дека овие бројни мерки и политики ги решија сите отворени проблеми на граѓаните. – рече Ковачевски.

Како што искрено ги признавам сите направени грешки така ве гледам и ви ветувам: Заедно со мојот тим ќе работам ден и ноќ да ги исполнам очекувањата на мнозинството граѓани да живеат во европска Македонија.

Ден и ноќ за европски животен стандард, за подобро образование, подобро здравство, за сузбивање на корупција, за држава по европски стандарди како што ја сакаат и како што ја заслужуваат граѓаните. – беше дециден Ковачевски.

Потребен ни е европскиот стандард на живот за да им овозможиме на нашите деца и внуци да ги живеат своите соништа тука, во Македонија. Затоа продолжување на патот кон Европската унија и усвојување на европските стандарди е единствениот начин за суштински промени. – рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски на денешниот граѓански собир на кандидатот за претседател, Стево Пендаровски.

Прочитајте повеќе

Конститутивната седница на Собранието ќе се закаже на 28 мај

Конститутивната седница на Собранието ќе се закаже на 28 мај

Дневниот ред на конститутивната седница, според Деловникот, ќе има три точки односно избор на Верификациона …