Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски денес учествуваше и се обрати на традиционалниот Осмомартовски Марш по повод Интернационалниот ден на жената, во организација на Форумот на жени на СДСМ.

Во обраќањето претседателот Ковачевски посочи дека СДСМ е пример за тоа како треба да изгледа вистинска рамноправна застапеност и вистинска родова еднаквост, и дека партијата секојдневно работи на повеќе можности за учество на жените во сите сфери на општествениот и политичкиот живот.

„Тука денес со нас имаме силни и храбри жени, работнички, наставнички и професорки, новинарки, докторки, земјоделки, уметници, инженерки, жени кои активно и секојдневно се вклучуваат во општествениот живот и придонесуваат оваа наша земја да биде подобро место за живеење. Сите тие на еден или друг начин се дел од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ. Токму затоа отсекогаш биле и се на високи позиции и во Владата и во партијата. Сите тие се олицетворение на посветена работа, пожртвуваност, храброст, и верба во подобро денес и подобро утре за граѓаните. Олицетворение на најдоброто што СДСМ може да го понуди.“ рече Ковачевски во обраќањето на традиционалниот Осмомартовски Марш по повод Интернационалниот ден на жената.

Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Ковачевски: СДСМ е партија која ги почитува жените и ја препознава нивната способност, сила и моќ

Прочитајте повеќе

Венко Филипче

Д-р Филипче од Струмица: 30.000 денари просечна и 20.000 минимална пензија во следниот мандат (ВИДЕО)

„Секогаш е пријатен муабетот со пензионерите, затоа што тие се мудри, искусни и нивните совети …