Крушево: Обука за градење на капацитетите на спасувачката служба и подобро обезбедување на настаните

Крушево: Обука за градење на капацитетите на спасувачката служба и подобро обезбедување на настаните

Во рамки на Проектот за локална и регионална конкурентност, подпроект „Кругот на адреналинот – развој на авантуристички туризам во Крушево“, изминатиот викенд во Крушево се одржа обука за напредна прва помош, со што се исполни една од целите на проектот – градење на капацитетите на спасувачката служба на параглајдинг натпреварите.

На обуката учествуваа и се лиценцираа 13 луѓе, а обуката беше спроведена од страна на Црвениот крст.

Проектот за локална и регионална конкурентност е финансиран од ЕУ, администриран од Светска Банка, а имплементиран од Канцеларијата на вицепремиерот за економски прашање во Владата на Република Северна Македонија, канцеларијата на Проектот во Скопје и Општина Крушево.

Прочитајте повеќе

пошта

Синдикатот на Пошта бара нова систематизација, најавува протести и штрајк

Поштата е на работ на егзистенција, изјави денеска на прес-конференција пред Владата синдикалниот лидер Боро …