Ламбсдорф - новиот човек на Германија во Москва

Ламбсдорф – новиот човек на Германија во Москва

Добро ја познава Русија и зборува руски. Има име и презиме кое обврзува. Кој е Александар Граф Ламбсдорф, новиот германски амбасадор во Москва?

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Запорожје нуклеарна централа

Украинско МНР: Русија е единствената држава во светот која се обидува да украде нуклеарна централа

Ги повикуваме нашите партнери да го зголемат притисокот врз државата агресор, вклучително санкциониот притисок во …