Лекот против корупцијата е транспарентноста – истражување на Фондацијата Метаморфозис

Лекот против корупцијата е транспарентноста – истражување на Фондацијата Метаморфозис

Транспарентноста е моќна алатка во борбата против корупцијата, бидејќи овозможува надзор од страна на јавноста и ги охрабрува институциите да преземат поголема одговорност во креирањето на политики и управувањето со државниот буџет, велат од Метаморфозис

Прочитајте повеќе

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Административци не сакаат да спроведуваат избори, сакаат да празнуваат

Реална потреба или празниците и распустот ги натераа административците да се повлекуваат од членството во …