Лукаревска на трибина во Прилеп: Парите ги враќаме кај граѓаните и фирмите, нема веќе „пиштење – вриштење“, има професионални институции

На денешната трибина „На прав пат“ учество зеде и членката на ЦО на СДСМ, Сања Лукаревска кој се осврна на мерките што ги спроведува Управата за јавни приходи а се во интерес на граѓаните и економијата.
– Сите институции денес работат во интерес на граѓаните. Принципот на „пиштење и вриштење“ што го воведе вашиот сограѓанин Јанакиески кон даночните обврзнци, денес веќе не постои. Денес имаме професионален и неселективен однос кон сите граѓани, посочи Лукаревска.

Лукаревска се осврна и на реализција на мерката Мој ДДВ со кој веќе на почетокот на декември ќе бидат вратени 3 милиони евра кај граѓаните, додека за непон месец октовмри граѓаните ќе вратат еден милион евра.

Прочитајте повеќе

Ковачевски: Пензиите ги зголемивме на историско ниво, има 100 милиони евра повеќе за 2024 и антикризни мерки

„Оваа Влада покажа како се зголемуваат пензиите на системски начин. Донесовме решение за зголемување на …