Лукаревска: Семејството на МојДДВ брои близу 540 илјади корисници и се зголемува

Лукаревска: Семејството на МојДДВ брои близу 540 илјади корисници и се зголемува

Заменик претседателката на СДСМ, Сања Лукаревска во интервју за агенцијата „Марили“ истакна дека интересот и бројот на корисници за МојДДВ, постојано расте, а со тоа расте и сумата за исплата на средства.

  • Во моментов, семејството на МојДДВ брои близу 540.000 корисници. И таа бројка постојано се зголемува, а со тоа како поттик за сите корисници го зголемуваме и лимитот за поврат, истакна Лукаревска.

Согласно последните измени на Законското решение, нагласи Лукаревска, граѓаните кои скенираат фискални сметки во едно тромесечје може да остварат максимален износ од 2.100 денари по корисник, или за цела година 8.400 денри по корисник.

  • Тоа се средства преку кои директно позитивно влијаеме врз семејните буџети на корисниците на апликацијата МојДДВ, истакна заменик претседателката на СДСМ, Сања Лукаревска.

Прочитајте повеќе

УНХЦР: Рекордни 120 милиони луѓе се присилно раселени поради новите конфликти

УНХЦР: Рекордни 120 милиони луѓе се присилно раселени поради новите конфликти

Зад овие страшни и растечки бројки се кријат безброј човечки трагедии. Тоа страдање мора да …