Македонски војници се затруле со гас во Словенија, двајца се пренесени в болница

Македонски војници се затруле со гас во Словенија, двајца се пренесени в болница

Како што објаснува главниот лекар на словенечката војска, инцидентот се случил вчера попладнето, кога во објектот биле 18 припадници на македонската војска, шест припадници на словенечката војска и осум пожарникари

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …