Макрон: Европа мора да се подготви за војна ако сака мир

Макрон: Европа мора да се подготви за војна ако сака мир

Францускиот претседател Емануел Макрон предупреди на последиците за Европа во случај на руска победа во Украина. „Ако Русија победи во оваа војна, кредибилитетот на Европа ќе падне на нула“, изјави Макрон.

Прочитајте повеќе

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

Проширениот јаз во ИТ вештините значи губење на конкурентноста, додадената вредност, растот и просперитетот. Без …