Минатата седмица во Прилеп од коронавирус починале 3 лица а заболеле 84

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 20 до 26 септември 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 20 до 26 септември 2021 година, во општина Прилеп имало 84 нови случаи на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починале 3 лица;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 294; на болничко лекување се наоѓаат 15 лица, од кои 11 се на кислородна поддршка; во домашни услови се лекуваат 279 лица;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.993;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починале 449 лица.

Прочитајте повеќе

Ковачевски: Пензиите ги зголемивме на историско ниво, има 100 милиони евра повеќе за 2024 и антикризни мерки

„Оваа Влада покажа како се зголемуваат пензиите на системски начин. Донесовме решение за зголемување на …