Министрите на Словенија, Хрватска и Австрија со порака за побрзо членство на Западен Балкан во ЕУ

Министрите на Словенија, Хрватска и Австрија со порака за побрзо членство на Западен Балкан во ЕУ

Во статијата со наслов „Недовршената ЕУ: интегрирање на Западен Балкан како геостратешки императив“, тројцата министри напоменуваат дека и по 20 години ветување, Западниот Балкан не е приклучен на ЕУ

Прочитајте повеќе

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Меѓу гостите во Скопје се претседателите на Албанија, Косово, Црна Гора, но и шефот на …