На изборите ќе можат да гласаат и граѓаните со истечени лични документи

На изборите ќе можат да гласаат и граѓаните со истечени лични документи

Пратениците денеска го изгласаа Изборниот законик, со кој избирачите ќе може да гласаат со лична карта или патна исправа чија важност истекла во периодот од девет месеци до денот на одржување на изборите

Прочитајте повеќе

изјава министерство за здравство

За момчињата и девојчињата од следниот месец ќе биде достапна деветовалентна вакцина против ХПВ

Целта е младите да се вакцинираат пред да бидат изложени на ХПВ ризикот. Се проценува …