Најмалку 33 мртви и над 20 исчезнати, засега е билансот кој го евидентирале јапонските спасувачи по тајфунот кој ја зафати земјата. Владината агенција за управување со кризи вели дека во болниците се примени околу 200 повредени, а над 1.200 домови се целосно поплавени, додека делумно се оштетени над 500 домови.

Тајфунот ги погоди северниот и централниот дел на Јапонија во сабота вечер, со поројни дождови и силен ветер.