Најсмртоносниот месец за медиумските работници – по еден новинар дневно го губи животот во Газа

Најсмртоносниот месец за медиумските работници – по еден новинар дневно го губи животот во Газа

Според Комитетот за заштита на новинари (CPJ) ова е најсмртоносниот месец за новинарите откако се води ваква статистика, односно од 1992 година. Од 7 октомври годинава, убиени се најмалку 39 новинари, осум се повредени, девет се уапсени и тројца се водат како исчезнати

Прочитајте повеќе

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Владата подготвува закон, Унгарците „во прашалници“ за милијардата од Орбан за Мицкоски

Премиерот Мицкоски најави 250 милиони евра од кредит од Унгарија за бизнисот, македонските стопанственици го …