Напад во Прага: „Вакво нешто Чешка досега нема доживеано“

Напад во Прага: „Вакво нешто Чешка досега нема доживеано“

На Карловиот универзитет во Прага студент уби 14 луѓе, повреди 25-мина. Министерот за внатрешни работи на Чешка зборува за „незамислива трагедија“. Полицијата истражува врски со друго злосторство.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Израел: Ќе одговориме на иранскиот воздушен напад

Израел: Ќе одговориме на иранскиот воздушен напад

Ќе ги оставиме Израелците да зборуваат за тоа. Ние не сме вклучени во нивниот процес …