Напади на САД и Велика Британија против Хутите во Јемен

Напади на САД и Велика Британија против Хутите во Јемен

САД и Велика Британија бомбардираа позиции на Хутите во Јемен во одговор на нивните напади врз трговски бродови во Црвено Море. Милицијата најавува одмазда. Русија бара итна седница на Советот за безбедност на ОН.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

На Германија до 2040 година може да ѝ недостигаат дури 660.000 ИТ професионалци

Проширениот јаз во ИТ вештините значи губење на конкурентноста, додадената вредност, растот и просперитетот. Без …