Нато лого

НАТО започнува големи воени вежби во Северна Европа

Односите меѓу Москва и Хелсинки се влошија по целосната инвазија на Украина од Русија во 2022 година. Тоа ја натера Финска да се откаже од децениското воено неврзување и да се приклучи на западната воена алијанса НАТО во април лани

Прочитајте повеќе

Претставничкиот дом на САД

САД одобри 61 милијарда долари за воена помош за Украина

Претставничкиот дом ја изгласа контроверзната мерка по неколку месеци одложување и вклучува 26 милијарди долари …