пари плата пензии

Неделава родителите ќе имаат по 20 евра на сметка за нивните деца

Голем беше интересот кај родителите за овие пари откако МОН го објави јавниот повик, а поради преоптовареност, веб-страницата се отвораше со потешкотии

Во следниве неколку денови ќе започне исплатата на парите наменети како финансиска помош за основците и средношколците во државата, потврдија од Министерството за образование и наука (МОН) за Мета.мк.

„Сите родители/старатели кои имаат доставено документи и ги исполнуваат условите за остварување на правото, во следните неколку денови ќе добијат пари на своите трансакциски сметки“, информираат оттаму.

Оние родители кои ќе бидат одбиени, за тоа ќе бидат известени од училиштата и ќе имаат можност да поднесат жалба (во самото училиште каде што се запишани децата).

Голем беше интересот кај родителите за добивање финансиска помош, откако МОН го објави јавниот повик, а поради преоптовареност, веб-страницата се отвораше со потешкотии. Имаше реакции дека рокот за поднесување документи е прекус.

Право на овие средства имаат сите деца чии семејства имаат вкупни месечни приходи од 50.000 денари нето-плата. Правото на помош од 1.200 денари за основци, односно 1.800 денари за средношколци им следува и на учениците од приватните училишта кои имаат верификација за работа од МОН.

Извор: МЕТА

Прочитајте повеќе

Полициска акција во затворот Идризово

Полициска акција во затворот Идризово

Во најголемиот затвор ,,Идризово” во Скопје, денеска биле извршени претреси. Од обвинителството ја потврдуваат акцијата, …