Нема да пораснат платите на функционерите, пратениците на СДСМ ќе поднесат законски измени за намалување на коефициентите

Нема да пораснат платите на функционерите, пратениците на СДСМ ќе поднесат законски измени за намалување на коефициентите

Изјава на претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски:

„Најдовме уставно издржано решение со кое нема да пораснат и платите на функционерите со новото ниво на просечната плата. Пратеничката група на СДСМ ќе поднесе измена на сите закони со кои се регулираат платите на сите функционери. Со ова решение постоечките коефициенти ќе бидат намалени, со што платите на сите избрани и именувани функционери нема да пораснат“.

Прочитајте повеќе

Николоски на средби во СБ

Николоски на средби во СБ – Продолжуваме со спроведување на реформите дефинирани со нашите партнери, 695 милиони долари поддршка од СБ

РС Македонија е посветена и останува цврсто на определбата за спроведување на структурните реформи. Реформите …