Николовски: Руските црковни играчи во МПЦ-ОА наметнаа лажни теми во јавноста

Николовски: Руските црковни играчи во МПЦ-ОА наметнаа лажни теми во јавноста

Колку повеќе е воспевана руската црква меѓу верниците, толку поголемо е нејзиното влијание. Хипотетички, ако руската црква „ни ја спасува“ црквата, зошто руската држава да „не ни ја спаси“ државата од лошиот Запад кој сака нели, сè да ни уништи? Отприлика така некако одат тие приказни, вели Марјан Николовски, уредник на Религија.мк, кого Светиот Синод на Македонската православна црква неодамна го повика пред Црковен суд поради неговите текстови

Прочитајте повеќе

Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Обвинителство: Врховниот судија Георгиев бил фатен на дело со мито, Иџет Мемети е второосомничен

Јавен обвинител предложи притвор само за првоосомничениот кој е затекнат при извршување на кривичното дело, …