Ништо ново во Брисел: Нема договор меѓу Белград и Приштина

Ништо ново во Брисел: Нема договор меѓу Белград и Приштина

Александар Вучиќ изјави дека Приштина го отфрлила „компромисниот предлог“ на ЕУ и дека во Брисел немало конкретен договор. Не е јасно дали Белград ќе го поддржи одржувањето на нови избори на северот на Косово.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Борисов се соочува со огромен проблем: Пеевски

Борисов се соочува со огромен проблем: Пеевски

ГЕРБ победи на изборите, но победата не изгледа слатка. Борисов има огромен проблем – зголемената …