Нобеловата награда за мир е доделена на иранска активистка која сè уште е во затвор

Нобеловата награда за мир е доделена на иранска активистка која сè уште е во затвор

Во последните две децении таа била апсена 13 пати, осудувана е пет пати, односно на вкупно 31 година затвор и 154 удари со камшик

Прочитајте повеќе

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

ОБСЕ: Донесувањето на изборниот закон на РС е противуставно

Воспоставувањето на паралелни структури кои ја поткопуваат севкупната безбедност и стабилност на земјата се против …