Нобеловата награда за мир врачена на децата на Мохамади

Годинешната добитничка на Нобеловата награда за мир, Наргес Мохамади се наоѓа во затвор во Техеран. На свеченоста за доделување на признанието во Осло иранската активистка ја претставуваа нејзините деца.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Ковачевски: Со мерката младински додаток на СДСМ, плус 3.000 денари месечно во џебот на секој млад човек

Претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски, денеска ја посети компанијата „Киел Македонија“, во ТИРЗ зоната во …