Нови вредни археолошки пронајдоци во старото јадро на Охрид

Нови вредни археолошки пронајдоци во старото јадро на Охрид

Археолошки истражувања на локација каде е во план да се гради куќа во стариот дел на Охрид открија вредно археолошко богатство.Станува збор за монументален сакрален објект од раното христијанство, со мозаични подови.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

ДИК: До 13 часот на гласање излегле 1.150 гласачи

ДИК: До 13 часот на гласање излегле 1.150 гласачи

Во споредба со гласањето на 8 мај, до 13 часот, на ова прегласување се забележува …