Обидот за бакнеж и други проблеми на хрватската дипломатија

Обидот за бакнеж и други проблеми на хрватската дипломатија

Германските медиуми не престануваат да пишуваат за неприличниот бакнеж на хрватскиот министер Грлиќ Радман. Хрватска можеби може некако да се носи со гафовите, но не и со запоставувањето на нејзината надворешна политика.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Меѓу гостите во Скопје се претседателите на Албанија, Косово, Црна Гора, но и шефот на …