Од меѓународниот турнир во Пеќ, ЏК „Сеишин“ се врати со 7 медали

Во организација на ЏК „Кано“, вчера во Пеќ, Косово, се одржа меѓународен турнир во џудо за кадети/ки и сениори/ки, на кој учество зедоа клубови од од Црна Гора, Албанија, Турција, Македонија и Косово.

Единствен претставник од Македонија беше ЏК „Сеишин“- Прилеп, кој настапи со 7 натпреварувачи кои освоија 7 медали: 2 златни, 3 сребрени и 2 бронзени.

Кадетки:

-44 кг, Теа Настоска 1 место

-44 кг, Теона Настоска 2 место

-48 кг, Елеонора Илиоска 2 место

Кадети:

-55 кг, Јован Стојаноски 3 место

-60 кг, Михаил Стојаноски 1 место

-66 кг, Михаил Димоски 3 место

Сениорки:

-52 кг, Теодора Димеска 2 место.

Екипата на ЏК „Сеишин“ ја предводеа тренерите Дејан Мицкоски и Мартин Ристески, кои искажа задоволство од постигнатите резултати и најавија учество наклубот на повеќе турнири од меѓународен карактер.

Прочитајте повеќе

Младите македонски џудисти во сабота и недела ќе настапат на Балканското првенство во Турција

Македонската кадетска џудо репрезентација денеска пристигна во Кочаели, Турција, каде ќе се одржи Балканското првенство …