Османи: Се прават напори Сергеј Лавров да дојде во Скопје

Османи: Се прават напори Сергеј Лавров да дојде во Скопје

Македонија се подготвува за годишната министерка конференција на ОБСЕ, која што ќе се одржи од 29 ноември до 1 декември во Скопје. Организацијата ќе чини над пет милиони евра.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Скопје домаќин на Самит на шефовите на држави и влади од југоисточна Европа

Меѓу гостите во Скопје се претседателите на Албанија, Косово, Црна Гора, но и шефот на …