Освен вакцина, нема друго чаре за заштита од голема кашлица

Освен вакцина, нема друго чаре за заштита од голема кашлица

Порано имавме убав систем на вакцинација кој функционираше. Одевме по селата и ги вакциниравме луѓето, не ги чекавме тие да дојдат во амбуланта. На 45 дена редовно се одеше, имавме распореди. Сега ги чекаме да дојдат, но не идат. А и вакциналните пунктови се намалија, се намали и бројот на екипи што вакцинираат, вели епидемиологот Александар Стојанов

Прочитајте повеќе

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Платата на премиерот е 140.450 денари, а на министрите по 115.540 денари

Владата јавно ги објави платите на претседателот на Владата, како и на министрите. Според објавените податоци, највисока …