Палестинците на Блискиот Исток: каде и како живеат?

Милиони Палестинци се водат како бегалци и живеат од Египет до Сирија, многумина во сиромаштија, често се обесправени. Бараат враќање во областите од каде тие и нивните предци се протерани во 1948 година.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

ДПМНЕ блокира грант од 14 милиони евра, ја кочи реализацијата на експресниот пат Ранковце-Крива Паланка

Прес-конференција на Лидија Тасевска, пратеничка на СДСМ Почитувани, Пратениците од опозициската ДПМНЕ блокираат закони кои …