Пензионерите денеска ќе ги добијат јунските пензии

Пензионерите денеска ќе ги добијат јунските пензии

Денеска започнува исплатата на јунските пензии која ќе се врши во четири групи, според висината на пензијата, и тоа:

  • за пензии со висина до 11.000 денари, исплатата ќе се изврши во вторник, 27.06.2023 година;
  • за пензии со висина 11.001 – 14.000 денари, исплатата ќе се изврши во среда, 28.06.2023 година;
  • за пензии со висина 14.001 – 18.000 денари, исплатата ќе се изврши во четврток, 29.06.2023 година и
  • за пензии со висина над 18.001 денари, исплатата ќе се изврши во петок, 30.06.2023 година.

Прочитајте повеќе

Во акција уапсени 17 припадници на затворска полиција

Во акција уапсени 17 припадници на затворска полиција

Седумнаесет припадници на затворската полиција се уапсени во голема полициска акција, информираат од Обвинителството за …