Платформа за родова еднаквост: Убиството во Кочани е фемицид, бараме преквалификување на делото

Платформа за родова еднаквост: Убиството во Кочани е фемицид, бараме преквалификување на делото

Од Платформата реагираат дека институциите сѐ уште не го препознаваат родово базираното насилство

Прочитајте повеќе

Полициска акција во затворот Идризово

Полициска акција во затворот Идризово

Во најголемиот затвор ,,Идризово” во Скопје, денеска биле извршени претреси. Од обвинителството ја потврдуваат акцијата, …