По апсењата во Берлин: Колкaва е заканата од тероризам?

Обвинетите, како што се наведува, планирале напади врз еврејските институции во Европа. Канцеларијата за заштита на Уставот неодамна предупреди од зголемена закана од тероризам.

Извор: DW

Прочитајте повеќе

Повеќе од милион луѓе во 2023 година барале азил во Европа

Во бројките на Агенцијата за азил на Европската комисија не се вклучени 4,4 милиони Украинци …